Bilik Air Hotel Mewah: Ikuti 10 Langkah Berikut

Mencipta bilik mandi mewah betul-betul di rumah anda sendiri tidaklah menakutkan seperti yang kelihatan. Percaya atau tidak, menambah beberapa elemen utama dan reka bentuk yang melampaui asas boleh menjadikan mandian biasa menjadi syurga peribadi!

Bilik Air Hotel Mewah Rumah Aunty Lisa


Anda ingin mencipta bilik air hotel mewah untuk bilik air di rumah Anda? Berikut ialah 10 langkah ke arah mencapai kemewahan dan kemewahan bilik mandi yang ditampilkan oleh hotel paling eksklusif:

1. Bina Bilik Air dengan Bahan Berkualiti

Contoh Bilik Air Hotel Mewah
sumber imej: conceptvirtualdesign.com

Pintu kaca tanpa bingkai, panel pancuran mandian atau penutup yang jelas menghasilkan kesan yang menakjubkan. Permukaan berkilat seperti kaunter marmar dan keluli tahan karat gred 304 bukan sahaja memberikan keanggunan, tetapi tidak akan ketinggalan gaya dengan ketahanan dan kualiti cemerlangnya.

2. Pasang Tab Deluxe

Tab Mandi Deluxe
sumber imej: design-anthology.com

Tiada apa-apa seperti menghilangkan kerisauan dan keletihan anda di spa yang menenangkan selepas seharian. Tab mandi ialah kemewahan yang biasanya dilihat di bilik hotel, namun sangat mungkin untuk dimiliki di rumah.

Ia datang dalam pelbagai saiz dan bentuk yang sesuai dengan bilik mandi anda, daripada jenis drop-in kepada tab sekeping, kepada jakuzi anda sendiri.

Tab Mandi Bilik Air Hotel Mewah
sumber imej: design-anthology.com

3. Cipta Pencahayaan Kontemporari

Bilik Air Hotel Mewah dengan Pencahayaan Kontemporari
sumber imej: pinterest

Cipta semula suasana spa dengan memasang suis dimmer atau pilihan pencahayaan rendah untuk suasana yang lebih sengit dan intim. Ia tidak mencukupi bahawa anda mempunyai pencahayaan, tetapi lekapan itu sendiri pasti tidak akan terlalu mahal untuk dinaik taraf.

Terdapat pelbagai aksen lampu dan pencahayaan tugas yang sangat kacak ditawarkan di pasaran hari ini.

Bilik Air Hotel Mewah Lighting Contemporary
sumber imej: luxxu.net

4. Pastikan Fungsi

idea Bilik Air Hotel Mewah
sumber imej: dwell.com

Pastikan pemanas anda mencapai suhu yang betul yang menggalakkan rendaman yang lama dan selesa. Tambahkan rak tuala yang dipasang di dinding hotel kelas atas. Letakkan cermin pencukur/kosmetik dua teduh mewah.

5. Aksesori dengan Kemewahan

Aksesori Bilik Air Hotel Mewah
sumber imej: goldisaneutral.co.uk

Selepas pengalaman tab mandi yang mengagumkan, adalah penting untuk mengekalkan suasana santai. Bayangkan menepuk diri anda dengan lembut selepas mandi dengan tuala putih yang hangat dan gebu.

Kemasan bilik mandi yang berkelas boleh semudah menggantung cermin besar dengan gaya dan menghiasi dengan aksen tembaga atau tembaga.

6. Buat Peralatan Mandi Kecil

Gambar Bilik Air Hotel Mewah
sumber imej: yellowtrace.com.au

Hiaskan permukaan atau rak dengan produk kecantikan bersaiz perjalanan untuk perasaan hotel yang berbeza itu. Seperti yang anda mahu, gunakan jenama anda yang dipercayai dengan menuangkannya ke dalam botol kecil yang menawan dan pastikan ia berada dalam jangkauan.

7. Jadikan Bilik Air Kemas

bilik air kemas
sumber imej: nirjhara.com

Bilik mandi yang teratur, bebas kekacauan dan bersih menyediakan tempat perlindungan yang damai. Simpan barangan keperluan kosong dan barangan kebersihan diri secara kreatif daripada menggunakan kabinet ubat standard. Bakul boleh menjadi aksen hiasan dan berfungsi sebagai hamper untuk tuala terpakai untuk mengemaskan ruang pada masa yang sama.

8. Isi dengan Wangian

Wangian Bilik Air Hotel
sumber imej: pinterest

Gunakan aroma kegemaran anda untuk meningkatkan lagi bilik mandi mewah anda. Minyak pati meresap dan minyak aromaterapi yang menenangkan di persekitaran. Nikmati persekitaran bercahaya lilin yang sensual sambil menghirup udara yang benar-benar menenangkan.

9. Mempunyai Tempat Untuk Bertenggek

Tempat Untuk Bertenggek di Bilik Air Hotel Mewah
sumber imej: grabone.co.nz

Jika anda mempunyai ruang tambahan, mengapa tidak letakkan kerusi berlengan yang diukir atau berhias di samping tingkap atau tab mandi? Anda akan terkejut bahawa walaupun bangku taman kayu yang mudah akan berjaya!

10. Nikmati Kemewahan dengan Sempurna

Contoh Deco Bilik Air Hotel Mewah
sumber imej: decorar.net


Sekarang anda telah mereka bentuk bilik mandi mewah anda sendiri, yang tinggal hanyalah memanjakan diri! Fikirkan 30-60 minit di dalam tab mandi. Anda akan mahukan sedikit minuman. Dulang dengan air limau ais dan semangkuk strawberi segar dengan krim untuk pergi dengan mandi yang baik akan membuatkan anda segar.

Walau apa pun idea anda tentang mandian mewah, lakukan segala-galanya dan hidupkan ia di tempat mandi anda sendiri.

Contoh Design Bilik Air Hotel Mewah

Idea Deco Bilik Air Hotel Mewah
sumber imej: futurecdn.net

Optimumkan ruang yang besar dengan jubin dari lantai ke siling. Bilik mandi yang besar ini menampilkan gaya hotel bandar yang bergaya dengan jubin metro di seluruh kawasan. Penampilan industri dilembutkan oleh bidai kayu hijau dan putih cat air. Sembunyikan peralatan mandian di dalam kabinet bawah singki dan pastikan skema pintar dengan lantai kelabu licin.

Deco Bilik Air Hotel Mewah Terkini
sumber imej: futurecdn.net

Cipta bilik mandi yang diilhamkan oleh The Savoy dengan kelengkapan tembaga dan jubin berwarna-warni. Gaya yang mengagumkan ini dicipta dengan jubin eau de nil yang menenangkan, fesyen tulang herring, paip tembaga dan aksesori vintaj.

Cari kepingan dengan rasa Art Deco yang jelas dan pilih tempat cucian bercat hitam untuk menambah keanggunan halus.

Bilik Air Hotel Mewah Simple
sumber imej: futurecdn.net

Reka bentuk hotel bandar adalah tentang memaksimumkan ruang melalui perancangan yang bijak dan sedikit penipuan, dan tiada tempat penyelesaian penjimatan ruang mendapat lebih perbatuan berbanding di bilik mandi.

Di sini, besen adalah sedalam tebing, menggunakan bahagian sisipan dinding dan menyediakan ruang basuh tangan yang mencukupi sambil masih kelihatan murah hati. Rel tuala, juga, diletakkan dengan bijak kerana ia akan berada di hotel untuk penggunaan ketinggian maksimum. Pintar tetapi masih sangat bergaya.

sinki bilik air hotel mewah
sumber imej: bathfitter.com

Marmar adalah bahan yang selalu dikaitkan dengan kemewahan. Ia mempunyai corak semula jadi yang hebat dalam memantulkan cahaya. Coraknya juga melengkapkan kebanyakan aksesori bilik mandi. Jika anda tidak mampu untuk memasang lantai marmar, melabur dalam hiasan bilik mandi hotel marmar.

Marmar semakin tua dan patina yang terbentuk dari masa ke masa memberikan rupa yang lembut dan hangat untuk bilik mandi. Gunakan marmar Carrara di lantai bilik mandi, pancuran mandian dan di atas tab mandi untuk menyemai kemewahan Dunia Lama ke dalam ruang.

bilik air hotel mewah aksen batu
sumber imej: bathfitter.com

Countertop batu semula jadi, lantai dan dinding menawarkan keindahan dan ketahanan organik. Batu adalah pilihan yang bagus untuk pemilik rumah yang mahukan "faktor wow" bahan binaan awet muda ini.

Bilik mandi adalah satu tempat di mana penampilan rumah-jauh-dari-rumah yang lebih mewah boleh dilakukan. Menggunakan batu semula jadi menambah banyak kecanggihan dan kecantikan.

Pelajari juga: Design Pintu Bilik Air Moden

Pelajari juga:
Terbaru Lebih lama