Bilik Tidur Mewah Modern (20+ Imej)

Bilik tidur adalah lebih daripada kawasan rumah yang menenangkan- ia adalah tempat perlindungan kita, dan tempat di mana kita menghabiskan sebanyak satu pertiga daripada keseluruhan hidup kita.

Inilah sebabnya mengapa reka bentuk dalaman bilik tidur mewah modern masuk akal untuk kita semua, tanpa mengira minat dan kemungkinan kita. Pada masa yang sama mengapa semua gaya dan skema reka bentuk memberi perhatian yang paling kepada idea bilik tidur yang mewah, dan bagaimana untuk mendapatkannya pada harga yang berpatutan.

Bilik Tidur Mewah Modern


Tetapi adakah benar-benar cara untuk mencipta bilik tidur mewah modern dengan bajet?

Bagi mereka yang memilih penyelesaian kali pertama untuk rumah mereka atau yang hanya berniat untuk mengubah suai yang menyenangkan, terdapat beberapa prinsip asas yang boleh membuat perkara ini berlaku.

Kami menyediakan panduan bilik tidur mewah moden untuk membantu anda menyerlahkan wajah anda, sama ada hab santai utama atau ruang tidur anak anda.

Petua berfungsi dan berkesan kami merangkumi semua aspek dari reka bentuk bilik tidur, bermula dengan dinding dan susunan tetapan, dan bergerak sehingga memilih perabot bilik tidur mewah yang betul.

Anda juga mungkin merancang untuk membuat bingkai katil sendiri untuk memastikan ia semewah yang anda mahukan tanpa membayar tambahan.

Pelajari juga: 50+ Idea Bilik Tidur Anak Perempuan Terbaik

Tilam Moden Dan Mewah
sumber imej; houzz.com

Kami juga akan menerangkan kepada anda cara memaksimumkan potensi susun atur anda dan mengumpulkan semua alatan yang diperlukan untuk mencipta bilik tidur impian anda, seperti meja kerja, kuda gergaji kerja kayu dan alatan kuasa lain.

Sebelum melompat pada kereta muzik, anda perlu mempunyai idea yang jelas tentang hasil akhir yang ingin anda capai.

Biasakan diri dengan perkadaran bilik yang anda hias semula dan pertimbangkan keperluan semua penghuni. Jika bilik anak anda yang anda aturkan, cuba cari apa yang dia akan selesa.

bilik tidur dengan katil bujang candelier kristal cermin solek turquoise dan dua kerusi kerusi berlengan krim antik
sumber imej; archziner.com

Sekiranya anda memasukkan zon permainan kecil di dalam, atau adakah itu juga tempat mereka akan menyelesaikan tugasan sekolah mereka.

Begitu juga dengan pasangan anda apabila memilih idea untuk bilik tidur utama anda, di mana penting untuk mengimbangi antara minat anda, supaya anda berdua selesa.

Adakah dia mahu katil yang lebih besar menjadi tumpuan bilik?


bilik tidur mewah dengan meja malam dalam kayu putih dan gelap
sumber imej; decoist.com

Adakah bilik tidur akan digunakan untuk kerja pejabat juga? Sebaik sahaja anda tahu apa yang anda perlukan, mengatur bilik tidur akan menjadi lebih mudah.

Satu lagi perkara yang perlu diingat ialah set bilik tidur yang mewah boleh menelan kos yang kecil, dan akan menentukan jumlah harga ubah suai anda. Sebelum anda memikirkan apa-apa sahaja, siapkan belanjawan yang anda fikir akan munasabah untuk tujuan tersebut.

Bahagikan jumlah terbesar untuk ubah suai lantai atau dinding, dan fikirkan perabot hanya setelah anda memilih katil.

Bilik Tidur Mewah Modern menawan
sumber imej; architecturaldigest.com

Penyelesaian alternatif ialah menggantikan perabot dan elemen hiasan, kerana dalam senario ini anda membayar lebih sedikit, dan masih mendapat penampilan segar dan baharu yang sangat diperlukan oleh bilik tidur anda.

Jika anda percaya bahawa pengubahsuaian berskala besar masih perlu, dan berhasrat untuk membelanjakan jumlah yang besar untuk itu, anda harus mengupah kontraktor berlesen dan terkenal untuk menguruskannya.

Pereka yang berpengalaman juga akan dialu-alukan, kerana mereka melihat susun atur, saiz dan gaya sebenar rumah anda, anda mungkin tidak sedar ada kaitan dengan rupa bilik tidur anda.

Bilik Tidur Mewah Modern dengan ruang tempat duduk
sumber imej; titusbuilt.com

Melayari internet untuk mendapatkan idea juga merupakan amalan pintar, tetapi perlu diingat bahawa beberapa pengubahsuaian hebat yang akan anda lihat mungkin tidak sepadan dengan keadaan yang anda sedang bekerja.

Pada laluan DIY, anda sentiasa boleh menukar beberapa helai, menukar permaidani atau membuat semula dinding, dan bilik itu akan kelihatan baik seperti baharu tanpa memecahkan kad kredit anda.

bilik tidur simple mewah dengan balcony
sumber imej; design-anthology.com


Ukur dengan baik dan lakukan untuk tingkap, lorong dan pintu yang perlu anda pertimbangkan.

Almari pakaian memainkan peranan penting untuk menghiasi bilik tidur moden. homesgys telah memberikan banyak idea tentang almari pakaian.

Semasa memilih perabot, fikirkan cara anda meletakkannya tanpa membuat tempat itu kelihatan terlalu bersepah atau berlebihan.

Setelah rancangan anda sedia untuk digunakan, anda boleh mula melaksanakan petua kami:


Bilik tidur fashionista

Bilik tidur fashionista cantik
sumber imej; indiamart.com

Jika kedengarannya seperti anda, jangan tunggu lagi: Sediakan bilik tidur untuk berjalan-jalan dalam almari pakaian, atau pertimbangkan butik vintaj sekiranya ruang tidak membenarkan eksperimen yang mewah.

Bilik tidur juga dibuat untuk pakaian dan mencantikkan, jadi pertimbangkan ini fungsi utama mereka di samping tidur dan berehat.

Bilik tidur mesti disusun mengikut cara yang memuatkan semua barangan anda, jadi fikirkan idea yang akan memaksimumkan harta simpanan, cermin dan mural inspirasi.

Idea yang hebat dan moden ialah menggunakan rel terbuka untuk pakaian anda, supaya pakaian dan koleksi berharga anda dapat dilihat oleh semua orang. Suasana antik dengan minyak wangi kabinet dan cermin bujur juga sesuai, begitu juga dengan semua yang anda anggap bergaya.


Bilik tidur yang sangat moden

idea Bilik Tidur Mewah Modern
sumber imej; vintageflooring.com

Moden sering dikaitkan dengan kreatif, dan anda akan dengan mudah mengenali orang sedemikian yang ingin menukar tetapan paparan reka bentuk dan menambahkan sesuatu yang peribadi kepada mereka.

Contoh reka bentuk yang mudah dan mudah berubah ialah reka bentuk Sweden, berdasarkan idea untuk menjadikan ruang berfungsi dan mudah seperti yang sepatutnya.

Bilik tidur Sweden boleh dibezakan dengan blok warna ringkas dan garis lurus dan sudah tentu kekurangan kekacauan yang anda tidak boleh terlepas melihatnya.

Pereka Sweden juga lebih suka kemasan berkilat tinggi, kontras yang menarik dan susunan penyimpanan kreatif, dan ini semua adalah cadangan yang bagus untuk mereka yang ingin mencipta bilik tidur yang terkini.


Bilik tidur romantik

bilik tidur mewah yang romantik
sumber imej; architectureartdesigns.com

Bilik tidur mempunyai fungsi lain kecuali untuk tidur, dan bagi sesetengah daripada anda, ini mungkin yang paling penting untuk dipertimbangkan untuk ubah suai yang hebat.

Apa sahaja yang anda ingin gunakan bilik tidur, jangan teragak-agak untuk menjadikannya menawan dan mewah, tetapi pastikan anda mengekalkan ketenangannya dan masih boleh berehat di sana.

Bilik tidur anda boleh menjadi apa sahaja yang anda inginkan - bilik kerja yang selesa, istana yang selesa, atau malah istana keghairahan.

Ini bergantung terutamanya pada warna yang anda gunakan, serta tekstur yang kaya dan fabrik mewah termasuk satin dan baldu penting.

Bilik tidur seperti ini juga berhak mendapat lilin wangi di sekelilingnya, langsir tebal pada tingkap, aksesori berhias dan lampu jauh yang boleh anda sesuaikan dengan keadaan.

Untuk keselesaan tambahan dan murah, penuhkan ruang dengan kusyen dan memorabilia sentimental.


Bilik tidur minimalis

bilik tidur minimalis
sumber imej; home-designing.com


Bilik tidur ialah zon di rumah kami yang paling penting pesanan, tetapi melainkan kami membawa pengaturan pada tahap minimum, akan sentiasa ada kerja yang perlu dilakukan.

Itulah sebabnya sesetengah orang mengambil sesuatu di tangan mereka, dan memastikan terdapat beberapa elemen di dalam bilik tidur mereka yang akan membuatkan mereka berasa tidak selesa atau bimbang.

Bilik tidur mereka dipanggil bilik tidur minimalis, dan dikenali dengan tona tenang dan neutral, penyelesaian penyimpanan tersembunyi dan set perabot sederhana yang dipilih dengan teliti.


Bilik tidur yang berani dan terang

idea bilik tidur terang
sumber imej; pinterest.es


Bagi sesetengah daripada kita, bersantai adalah sesuatu yang berbeza daripada tidur.

Fikirkan orang yang mempunyai jenis pelarian yang kreatif, seperti melukis, atau menari mengikut lagu kegemaran mereka, dan anda akan mudah meneka apa yang diperlukan oleh bilik tidur anda.

Bilik tidur dipotong untuk bertindak balas kepada jangkaan sedemikian, walaupun ini bermakna mengecatnya dengan oren tebal dan hijau berani, atau membawa beberapa tekstur yang membuatkan anda berasa bertenaga dan hidup. Pilihan terpulang kepada anda.


Bilik tidur pembaca

bilik tidur pembaca yang mewah dan moden
sumber imej; decoist.com

Pembaca cenderung untuk merasa lebih terikat dengan bilik tidur mereka, dan menganggapnya sebagai tempat perlindungan peribadi yang tidak boleh diakses oleh sesiapa selain pasangan mereka.

Di sinilah mereka membaca buku yang bagus atau mendengar lagu yang bagus, dan melakukan perkara yang mustahil untuk menjadikan tempat itu lebih selesa dan lebih santai.

Selaluna, mereka menggunakan bilik tidur sebagai perpustakaan persendirian, di mana mereka mengatur koleksi buku dengan cara yang kreatif untuk mengubah rasa sayang ini menjadi satu keseronokan visual.


Bilik tidur orang yang suka tidur

bilik tidur orang yang suka tidur
sumber imej; trendir.com

Pada penghujung hari, itulah kegunaan bilik tidur - tidur! Pada masa kini, kebanyakan kita terlalu sibuk untuk menikmati keselesaan, dan akan menghargai tempat yang cukup selesa untuk menutup mata dan tertidur serta-merta.

Dalam senario seperti ini, gunakan ton semula jadi dan hangat yang melembutkan mata, dan pastikan anda mendapat cahaya matahari yang sama seperti yang menyenangkan pada awal pagi.

Pilih perabot ringkas dan lembutkan dengan kusyen, dan gantikan lekapan lampu tradisional dengan yang malap dan jauh.


Pemikiran yang berakhir

deko Bilik Tidur Mewah Modern
sumber imej; photos.hgtv.com


Umur, gaya atau tabiat pembersihan anda tidak akan menentukan rupa bilik tidur anda - apabila ia berkaitan dengan syurga santai peribadi anda, anda bebas untuk memperkenalkan semua perubahan dan butiran yang anda percaya boleh membuatkan anda lebih menyukainya.

Pada penghujung hari, bilik tidur adalah satu-satunya tempat yang anda tidak perlu berkongsi dengan pelawat, jadi pastikan ia sesuai dengan anda dan bukannya beberapa cadangan reka bentuk mewah yang anda temui di sekeliling.

Adakah anda ingin mengubah suai bilik tidur anda secara profesional? Jika ya, adakah anda sukar untuk mencari perkara yang menggembirakan anda atau pasangan anda secara estetik? Kemudian berasa bebas untuk mengambil pasangan anda dan meneroka tapak kami. Kami mempunyai berpuluh-puluh bilik tidur yang dihias mewah.

Terdapat lebih daripada cukup idea reka bentuk bilik tidur moden di seluruh laman web kami dengan pelbagai perabot bilik tidur moden yang diterapkan ke dalam setiap reka bentuk. Terdapat beratus-ratus cara untuk mereka bentuk bilik tidur mewah modern anda sendiri.

Konsep itu boleh menjadi agak menakutkan dan menakutkan, tetapi reka bentuk profesional dan mewah kami akan membantu anda dengan sangat baik. Anda akan melihat pelbagai jenis perabot bilik tidur mewah yang berbeza termasuk katil, selimut, tempat duduk, meja hujung, langsir, langsir lain, lantai, serta skema warna yang tidak terkira banyaknya.

Walaupun anda tidak tahu apa yang anda cari atau tidak pasti dari mana hendak bermula dengan meningkatkan nilai mewah bilik tidur anda, melawati artikel kami akan menjadi tempat yang bagus untuk memulakan anda. Semoga berjaya dalam pencarian anda!


deco Bilik Tidur Mewah Modern
sumber imej; sundaymail.co.zw

bilik tidur mewah populer
sumber imej; tincture.io
bilik tidur dengan tangga elegan
sumber imej; homedit.com

bilik dengan pemandangan bandar
sumber imej; homedsgn.com

bilik tidur mewah menawan moden
sumber imej; sa-venues.com


bilik tidur jalur tonal
sumberimej; renocompare.com

contoh Bilik Tidur Kontemporari
sumber imej; onekindesign.com

Bilik Tidur Mewah Modern (20+ Imej) Bilik Tidur Mewah Modern (20+ Imej) Reviewed by dame on Julai 25, 2022 Rating: 5
Dikuasakan oleh Blogger.