Wallpaper Bilik Air Terbaik Untuk Anda!

Memandangkan ia mungkin kedengaran tidak biasa dan tidak praktikal, wallpaper bilik air atau kertas dinding bilik mandi berada di kemuncak popularitinya pada tahun 2022 dan berjanji untuk kekal di tempatnya untuk masa yang lama. Artikel ini akan menangani pendekatan moden untuk kertas dinding, terutamanya untuk ruang ini, mendedahkan kepada anda idea yang berfungsi dan bergaya yang akan mengubah perspektif anda dalam pengertian ini.

Wallpaper Bilik Air


Perlu diingatkan bahawa permukaan vinil yang dihasilkan terutamanya untuk bilik mandi adalah tahan terhadap kelembapan, sekali gus menyelesaikan satu masalah. Apa yang tinggal untuk anda ialah memutuskan reka bentuk, dan kami bersedia untuk membantu anda dalam pengertian ini.

Wallpaper Bilik Air
sumber imej; i0.wp.com

Idea kertas dinding bilik air 2022: Penyelesaian moden untuk suasana kontemporari

Kami akan meyakinkan anda bahawa pilihan kertas dinding yang sesuai akan memperkayakan bilik mandi anda dengan kilauan yang sama seperti jubin biasa, walaupun pada kos yang lebih murah. Mari kita ketahui idea terbaik dalam pengertian ini dan temui ciri penentunya.

Kami berjanji untuk memberikan pandangan yang sama sekali berbeza mengenai wallpaper bilik air dan memberi inspirasi kepada anda untuk sesuatu yang baharu.

Pelajari juga: 50+ Design Bilik Air Cantik dan Simple

design wallpaper dinding bilik air
sumber imej; idlehands.design

Apa-apa Tetapi Biasa-Biasa Sahaja

Trend baharu menghiasi dinding bilik mandi dengan kertas dinding hadir dengan variasi baharu, membawakan warna dan corak yang berani. Ubah dinding kosong anda menjadi tempat menarik dan perkayakan bilik mandi anda dengan kilauan baharu. Dalam pengertian ini, pertimbangkan pilihan berikut:

 • Motif bunga dalam warna terang untuk mencerahkan bilik;
Wallpaper Bilik Air Motif Bunga
sumber imej; i0.wp.com


 • Unsur tropika, termasuk warna hijau, untuk membawa kesan eksotik;
Tema Eksotik Wallpaper Bilik Air
sumber imej; fapceramiche.com

 • Cetakan haiwan untuk memastikan ia liar.
gambar diding bilik air tema haiwan
sumber imej; europosters.pt

Satu perkara yang perlu dipertimbangkan: pastikan kertas dinding anda tidak mengaburkan gambar tetapi melengkapkannya untuk keseimbangan kontras dan bentuk. Capai tahap keselesaan tertentu yang sesuai dengan anda dan jadikan setiap lawatan ke bilik mandi sebagai pelarian ke alam semula jadi.

Mural Berskala Besar Untuk Perspektif yang Lebih Besar

Mural telah menjadi agak popular akhir-akhir ini, menembusi walaupun ruang seperti bilik mandi. Jika anda memilih tetapan konservatif, pertimbangkan mural berskala besar sebagai kertas dinding untuk melengkapkan gambar.

Perlu diingatkan bahawa warna neutral perlu dipertimbangkan dalam pengertian ini kerana idea itu sendiri adalah berani.

mural dinding bilik air mandi
sumber imej; bethanyriley.com

Rujuk kepada motif tropika atau nilai tertentu dan berikan nafas baru ke dalam dinding bilik mandi anda. Ia akan membesarkan ruang dengan ketara dan berfungsi sebagai tempat menarik. Jika ia adalah bilik mandi tetamu, pendekatan sedemikian adalah lebih daripada dialu-alukan untuk membuat kesan. Pada masa yang sama, jika kita bercakap tentang ruang peribadi, sesuaikan dengan pilihan anda sendiri.

mural untuk wallpaper bilik mandi
sumber imej; realtor.com

Pastikan ia Sederhana dan Praktikal

Kesederhanaan berada di bahagian atas aliran 2022, yang berfungsi dengan sempurna untuk mereka yang ingin mengekalkannya secara sederhana dan menambah kepraktisan yang mungkin. Daripada memilih kertas dinding neutral biasa, pertimbangkan warna lembut untuk mengimbangi persekitaran dan corak kabur untuk menambah tekstur.

Pilih salah satu daripada warna berikut untuk penyepaduan yang lebih baik:

 • Putih klasik untuk kesan segar untuk mencerahkan bilik dan memastikan ia segar;
  classic wallpaper
  sumber imej; decorpad.com


 • Kelabu neutral untuk mengimbangi kontras dan berfungsi sebagai latar belakang yang sempurna untuk sebarang warna lain;
  Kelabu neutral untuk bilik air
  sumber imej; illuminated-mirrors.uk.com

 • Biru yang menenangkan untuk mengharmonikan persekitaran dan memastikan ia segar;
Biru yang menenangkan untuk wallpaper
sumber imej; chambersinteriors.com


 • Hijau pucat untuk menambah kilauan baru dan memeriahkan ruang;
wallpaper bilik air hijau pucat
sumber imej; decorpad.com

 • Merah jambu berdebu untuk melembutkan persekitaran dan menambah kehangatan.

kertas dinding merah jambu
sumber imej; furnitureanddecorny

Tambah Tekstur dan Kelantangan

Betul! Anda sebenarnya boleh membesarkan ruang anda dan memperkayakan rupanya dengan memilih pelbagai bentuk geometri. Pertimbangkan sebarang bentuk yang anda inginkan, berpegang pada warna tertentu agar tidak membebankan bilik mandi dengan kontras.

penambah tekstur kertas dinding
sumber imej; hunker.com

Tambahan pula, pertimbangkan bentuk luar biasa untuk mengekalkan keaslian. Elemen sedemikian akan mengisi ruang kiri dengan kilauan baharu yang lebih dialu-alukan dalam tetapan yang terlalu ringkas. Jika anda merasakan percikan warna baharu tidak akan merosakkan gambar, gunakan yang lebih berani. Walau bagaimanapun, pertimbangkan nada lembut untuk tidak menetapkan persekitaran yang terlalu menggembirakan.


tiles wallpaper bilik air
sumber imej; tileclub.com

Eco-minimalism Untuk Pernyataan

Pendekatan yang banyak dibincangkan dalam reka bentuk dalaman, gaya Terrazzo tidak meninggalkan satu bilik tanpa disentuh, terutamanya bilik mandi. Idea itu sendiri dialu-alukan dalam ruang sedemikian, terutamanya jika digunakan dengan cara yang lebih murah dengan memilih kertas dinding.

Kertas dinding Terrazzo yang berpatutan, mewah dan asli akan melengkapkan bilik mandi anda sebagai bahagian terakhir teka-teki. Walaupun varian awal mengandaikan pelbagai zarah dan warna pada latar belakang neutral, kami cadangkan anda memilih warna tertentu untuk menyimpang sedikit daripada corak terkenal gaya ini.

eco-minimalism untuk pernyataan kertas dinding
sumber imej; interiornotes.com

warna bilik air untuk kesan yang unik
sumber imej; www.etsy.com

Bermain dengan warna untuk kesan yang unik

Kesan ombre yang terkenal telah menembusi aliran semasa dan dilengkapi dengan variasi baharu mengenai kertas dinding bilik mandi. Peralihan sedikit dari satu warna ke warna lain dan gabungan rona yang sesuai adalah semua yang anda perlu pertimbangkan untuk hasil yang sempurna. Tidak perlu disebutkan bahawa ia perlu melengkapkan bilik mandi anda tanpa membawa terlalu banyak warna.

Pertimbangkan dua warna lembut dan perkayakan bilik mandi monokromatik anda dengan percikan warna baharu. Anda boleh memilih di sini untuk warna yang dinyatakan sebelum ini, seperti biru, hijau, merah jambu atau mana-mana warna lain yang sesuai dengan personaliti anda.


kesan yang unik untuk bilik air
sumber imej; sassytownhouseliving.com

Keanggunan dalam satu sentuhan

Tiada apa-apa yang akan menjadikan bilik mandi anda kelihatan lebih elegan daripada menggunakan gaya Art Deco, yang sangat popular akhir-akhir ini. Gabungkan nilai lama dengan unsur kontemporari dan capai campuran eklektik yang sangat dialu-alukan masa lalu dan sekarang.

Bagaimana rasanya melarikan diri ke dunia Great Gatsby sambil mandi? Mungkin pengembaraan yang menyenangkan selepas seharian bekerja keras. Bukan kami yang memberitahu. Jika anda seorang pencinta Art Deco, pertimbangkan di bilik mandi anda, dan hasilnya akan bercakap untuk dirinya sendiri.


Cari Inspirasi Dalam Alam Semula Jadi

Jika anda telah sampai sejauh ini dan masih tidak pasti tentang kertas dinding yang sesuai dengan bilik mandi anda, berpegang pada bahan klasik yang diilhamkan oleh alam semula jadi - marmar dan batu.

Varian kertas dinding ini berpatutan dan menjanjikan kesan yang sama seperti yang boleh diberikan oleh bahan sebenar.

tema alam semula jadi untuk kertas gambar
sumber imej; klynstone.com

Pertimbangkan kertas dinding marmar untuk memperkayakan alam sekitar dengan kemewahan dan memastikan ia dikemas kini untuk masa yang lama. Jika ia kelihatan terlalu glamor untuk anda, lihat ke arah yang bertentangan dan pilih kertas dinding seperti konkrit untuk kesan mentah yang akan berfungsi dengan sempurna untuk tetapan kontemporari.

marmer kertas dinding bilik air
sumber imej; stylepark.com

Penutup kayu untuk kesan semula jadi

Penutup kayu kalis air adalah trend utama pada tahun 2022 untuk dinding bilik mandi. Gabungan sempurna tekstur kayu dan permukaan kalis airnya akan membawa gaya dan praktikal ke bilik mandi anda.

Tambahan pula, beranikan diri dan pilih warna tertentu untuk penutup kayu. Sebagai contoh, oak kelabu pasti akan menetapkan persekitaran tertentu. Perlu diingatkan bahawa rupa kayu semula jadi tidak akan ketinggalan zaman.

design wallpaper kayu untuk bilik mandi
sumber imej; floorstowalls.co.uk

Berikut adalah contoh wallpaper bilik air yang boleh menambah idea untuk anda, semoga bermanfaat.

Pelajari juga:
Terbaru Lebih lama