20+ Gambar Jubin Bilik Air Cantik

Jubin telah digunakan di ruang basah sejak zaman mandian Rom kerana ia tahan lama, kalis air dan tahan acuan, menjadikannya sesuai untuk persekitaran kelembapan tinggi bilik mandi. Dan walaupun jubin boleh dilihat sebagai tambahan utilitarian yang ketat pada bilik mandi (kini, ia lebih seperti melindungi dinding anda daripada kerosakan air dan kotoran ubat gigi), itu tidak bermakna ia juga tidak boleh cantik.

jubin bilik air cantik warna putih
sumber imej; theasianparent.com


Walau bagaimanapun, dengan reka bentuk jubin yang merangkumi setiap bentuk, warna dan bahan yang boleh dibayangkan, ia mungkin mencabar untuk menyelesaikan gaya tertentu. Sama ada anda ingin sesuatu yang klasik atau moden, atau anda sedang mengusahakan bilik bedak kecil atau bilik mandi utama yang besar, kami mempunyai inspo yang anda perlukan untuk mengemudi dunia jubin yang memeningkan. Di hadapan, 20 gambar jubil bilik air yang cantik untuk memberi inspirasi kepada reka bentuk semula anda yang seterusnya.

gambar jubin bilik air yang cantik - bathroom tiles ideas
sumber imej; domino.com

Pelajari juga: Cat Yang Sesuai Untuk Bilik Air

1. Berikan Penampilan Baharu Jubin Subway

Kami peminat besar rupa jubin bawah tanah akhir-akhir ini (Nah, siapa yang tidak?), tetapi bilik mandi ini memaparkan rupa porselin klasik dalam cara yang tidak pernah kami sangkakan. Memasangnya dalam susun atur anyaman bakul (mencampurkan aplikasi menegak dan mendatar), bukannya lurus melintasi kelihatan segar dan baharu.

gambar jubin bilik air cantik - bathroom tiles ideas
sumber imej; bell.brimingtonmanor.co.uk


2. Campurkan Guli

Bukan rahsia lagi, marmar adalah bahan pada masa ini, tetapi sekiranya anda tidak perasan, ia datang dalam lebih banyak warna daripada warna putih yang popular. Jika bajet mengizinkan, anda boleh menambah marmar hitam yang kontras ke lantai untuk reka bentuk yang akan menarik perhatian tetamu selama beberapa dekad yang akan datang. Walaupun mahal, pemasangan dari lantai ke siling ini adalah tiket sehala ke bilik mandi kontemporari idaman anda.

jubin bilik air cantik - bathroom tiles ideas
sumber imej; veselbrand.com


3. Jangan Puas Dengan Satu Gaya

Ingat bagaimana kami memberitahu anda bahawa terdapat seluruh dunia warna, saiz dan bahan jubin di luar sana? Mengapa perlu memilih hanya satu? Walaupun eklektik (dengan pelbagai bentuk, saiz dan corak), bilik mandi ini berfungsi kerana ia melekat dalam palet warna yang sangat ketat. Jika anda ingin menggabungkan reka bentuk, kekal dalam cerita warna akan menjadikan seluruh ruang berasa padu dan digilap.

idea gambar jubin bilik air cantik - bathroom tiles ideas
sumber imej; ruemag.com


4. Tetap Dengan Klasik

Jika anda bernasib baik untuk tinggal di rumah dengan jubin asli dalam keadaan bersih, bantu diri anda dan simpannya. Tetapi jika anda ingin mencipta semula rupa di ruang yang lebih baharu, ambil perhatian tentang cara bilik mandi yang kebanyakannya berwarna merah jambu ini menyeimbangkan melalui penambahan hitam pada bingkai galeri dan langsir.

idea gambar jubin bilik air klasik - classic bathroom tiles ideas
sumber imej; id.pinterest.com


5. Cuba Bentuk Baharu

Bentuk bergerigi jubin seramik ini, dipadankan dengan rona hijau pudina, memberikan kita semua jenis getaran retro. Rasanya manis dan agak pantai, tetapi dengan rasa tahun 1950-an. Kami amat menyukai perincian yang digunakan untuk memilih butiran percuma seperti tarikan laci bulat dan sconce bergigi.

idea gambar jubin bilik air warna pastel - classic bathroom tiles ideas
sumber imej; bhg.com


6. Pergi Dengan Penamat Yang Tidak Dijangka

Kebanyakan jubin datang dalam kemasan berkilat, tetapi jubin kelabu matte ini membuatkan kami mempertimbangkan semula penampilan biasa. Pemasangan terakhir kelihatan moden dan sama sekali tidak dijangka.

jubin bilik air kelabu matte
sumber imej; sunset.com


7. Kenali Gaya Anda

Apabila ia datang ke bilik mandi, memilih jubin akan membuat semua perbezaan antara hasil abadi dan sesuatu di sisi yang lebih bergaya. Sebelum melabur dalam pemasangan jubin baharu, pastikan anda memutuskan rupa akhir yang anda mahukan. Walaupun jubin kereta bawah tanah (subway) mungkin terasa moden, jubin berbentuk oktagon atau berlian akan berasa lebih klasik dan berinspirasikan Art-Deco.

jubin bilik air oktagon atau berlian
sumber imej; domino.com


8. Bermain Dengan Teori Warna

Jika anda bersungguh-sungguh dengan pemasangan jubin baharu, mengapa anda perlu bermain dengan selamat? Sebaliknya, ambil risiko dengan cerita warna yang mencabar. Bilik mandi berani ini berfungsi dengan baik kerana ia merobek halaman daripada buku teori warna, memadankan warna pelengkap hijau dan merah dengan cara yang kelihatan mudah.

bilik air dengan warna berani
sumber imej; hunker.com

9. Pertimbangkan Semua Putih

Bilik mandi putih terang ini kelihatan segar, bersih dan lapang. Keindahan jubin ialah ia tahan noda, tidak seperti bahan seperti permaidani, kertas dinding atau cat. Manfaatkan itu dan gunakan palet warna serba putih tanpa rasa takut ia menjadi kotor.

jubin bilik air putih
sumber imej; decorpad.com


10. Dengan Yang Lama, Tetapi Jadikan Ia Terasa Baru

Palet warna klasik juga boleh berasa diperbaharui dan tidak dijangka apabila anda meletakkan jubin sen dalam corak yang menyeronokkan, baharu dan berinspirasi. Kami sangat suka bagaimana pancuran mandian mempunyai coraknya sendiri, tetapi dalam warna yang sama yang mengikat seluruh ruang bersama-sama.

Jubin bilik air Palet warna klasik
sumber imej; yahoo.com

Mencampurkan bentuk jubin ialah salah satu cara yang paling mudah diakses untuk menyelitkan beberapa keunikan dan keperibadian ke dalam bilik mandi, tidak kira rakaman persegi. Di sini, jubin lantai heksagon meniru bentuk sudut tingkap sambil memberikan sedikit kontras daripada jubin kereta bawah tanah di dinding.

11. Campurkan Bentuk Jubin

Mencampurkan bentuk jubin ialah salah satu cara yang paling mudah diakses untuk menyelitkan beberapa keunikan dan keperibadian ke dalam bilik mandi, tidak kira rakaman persegi. Di sini, jubin lantai heksagon meniru bentuk sudut tingkap sambil memberikan sedikit kontras daripada jubin kereta bawah tanah di dinding.

jubin lantai hexagon - bathroom tiles
sumber imej; thespruce.com


12. Gunakan Jubin Lantai Sebagai Ganti Permaidani

Bahagian kegemaran kami tentang menghias ruang ialah menambah permaidani yang menarik perhatian, namun, permaidani dianggap sebagai salah laku dalam bilik mandi. Sebaliknya, pasang jubin bercorak di seluruh lantai untuk berfungsi sebagai titik fokus, tanpa risiko permaidani basah.

jubin permaidani untuk bilik mandi
sumber imej; lcdqla.com

13. Cuba Warna Tidak Dijangka

Bilakah kali terakhir anda melihat jubin hijau? Tahun 70-an mungkin. Kami taksub dengan warna jubin hijau hutan ini di bilik mandi bilik mandi ini. Terasa kontemporari tetapi menambah unsur tanah pada ruang zen ini.

jubin bilik air hijau
sumber imej; hunker.com


14. Cuba Jubin Hitam Dengan Grout Putih

Kami telah melihat jubin putih dengan grout hitam digabungkan dengan banyak tetapi ini adalah kali pertama kami melihatnya secara terbalikk yang dipasang dalam corak chevron di dinding pancuran mandian belakang dengan grout putih di dinding terasa jauh lebih moden.

Jubin Hitam Dengan Grout Putih
sumber imej; brizo.com


15. Ambil Beberapa Tekstur

Jubin kereta api bawah tanah (subway) adalah abadi, tetapi jika anda ingin mencuba sesuatu yang sedikit dikemas kini, ini adalah penampilan untuk anda. Untuk memberi kelainan pada bilik mandi anda pada trend saka ini, fikirkan tentang memilih jubin putih dengan tekstur. Perubahan kecil sedemikian boleh mengemas kini sepenuhnya kemasan dan keseluruhan rupa ruang anda.

jubin putih dengan tekstur
sumber imej; lavainteriors.com


16. Pertimbangkan Komposisi

Urutan anda memasang jubin anda adalah sama pentingnya dengan jubin sebenar yang anda pilih. Cara bilik mandi ini menggabungkan gabungan warna merah jambu di bahagian bawah dan jubin putih di bahagian atas dirasakan adalah lambang matlamat hiasan rumah.

jubin merah jambu cantik
sumber imej; greenhousehome.com


17. Pasang Jubin Kereta Api Bawah Tanah Secara Menegak

Untuk sebahagian besar, kereta api bawah tanah (subway) tradisional berjalan secara mendatar, tetapi bilik mandi ini memilih pemasangan menegak. Melakukannya bukan sahaja menambah unsur kejutan, ia juga memanjangkan ruang dan menjadikannya kelihatan lebih tinggi.

jubin subway pemasangan menegak
sumber imej; finance.yahoo.com


18. Fikir Di Dalam Kotak

Jubin segi empat sama pernah menjadi terkenal dalam reka bentuk bilik mandi, tetapi ia jarang ditemui di kebanyakan rumah hari ini. Walau bagaimanapun, jubin segi empat sama berwarna pudina ini memberikan kami suasana bilik persalinan spa mewah dengan cara yang terbaik.

jubin bilik air segi empat - bathroom tiles ideas
sumber imej; homestolove.com


19. Pergi Dengan Grout Hitam

Apabila ia datang untuk mereka bentuk bilik mandi idaman anda, walaupun butiran terkecil boleh memberi impak yang besar. Walaupun kebanyakan reka bentuk menggabungkan grout putih, bilik mandi ini menggunakan grout hitam dalam pemasangan jubin kereta bawah tanah yang bergaya, dan hasil akhirnya menambah palet warna keseluruhan.

idea jubin grout hitam
sumber imej; thegoldhive.com


20. Cuba Mural Jubin

Melukis mural di dalam bilik mandi kedengaran tidak realistik, walaupun cantik. Mencapai faktor wow yang sama bagi karya seni dari lantai ke siling, tanpa risiko ia hanyut. Pilih jubin dengan corak yang unik dan susunkannya dengan cara yang menarik perhatian.

contoh mural jubin
sumber imej; anncoxdesign.com


Di atas ialah imej jubin bilik air cantik yang boleh memberi inspirasi kepada anda yang boleh kami sampaikan pada masa ini.

Pelajari juga:
Terbaru Lebih lama