Hiasan Dapur Tanpa Kabinet (16+ Gambar)

Dapur yang tersusun, kemas, tidak bersepah menjadikan segala-galanya daripada membancuh kopi hingga memasak makan malam seribu kali lebih mudah. Tetapi bagaimana jika tiada kabinet di dapur anda? Di mana lagi anda akan meletakkan mangkuk, cawan dan makanan ringan anda? Jika anda tidak mempunyai tempat yang mudah untuk menyimpan pinggan mangkuk, makanan dan peralatan dapur, anda perlu melihat di luar kabinet. Berikut adalah 10 cara bijak untuk mereka bentuk dan merancang hiasan dapur tanpa kabinet.

hiasan dapur tanpa kabinet cantik - kitchen ideas
sumber imej; designcafe.com

Gunakan Papan Peg untuk menyimpan Peralatan Dapur

Papan peg yang direka dengan sangat baik bukan sekadar cantik untuk dilihat, ia benar-benar rahsia untuk mengekalkan kewarasan anda di dapur— tanpa mengira kehadiran kabinet. Ini kerana papan peg membantu menyusun peralatan memasak anda dengan cara yang berkesan dan estetik. Pegboard yang bijak dan anggun, adalah cara yang megah untuk menjaga kemas apabila anda tidak berurusan dengan banyak kabinet di dapur anda. Dan semasa menggantung satu boleh meninggalkan anda dengan beberapa lubang yang tidak menarik di dinding dapur anda, tiada apa-apa yang tidak dapat dibaiki oleh spackle sebelum anda keluar.

Pelajari juga: deko dapur minimalis

hiasan dapur tanpa kabinet - kitchen without cabinets
sumber imej; design-milk.com


Rak Terapung

Rak terapung membawa karisma dan watak ke dapur anda serta hidangan kegemaran anda. Perkara terbaik ialah mereka tidak mengambil sebarang ruang lantai berharga anda. Pergi minima dengan rak. Atau hiasinya dengan pasu bunga, buku masakan dan gambar berbingkai. Memandangkan ia hanyalah papan kayu yang disokong oleh pendakap, harganya hanya sebahagian kecil daripada kabinet tertutup. Anda harus melihat sekeliling untuk kurungan yang sesuai dengan kedua-dua dapur anda dan citarasa anda.

rak terapung hiasan dapur tanpa kabinet - kitchen without cabinets
sumber imej; amazon.co.uk


Troli Dapur Bergolek

Kereta dapur pada mulanya digunakan sebagai kereta teh tidak rasmi atau sebagai alat untuk memindahkan hidangan dari dapur ke ruang makan atau bilik keluarga. Mereka kini telah berkembang menjadi perabot dapur "mesti ada" bergaya yang menampilkan rak, laci, tongkat dan/atau rak wain dan kabinet paparan. Dapur terkecil pun boleh mengendalikan kereta berputar. Anehnya bergaya, mereka boleh mempunyai banyak storan di dalam bilik terhad. Jika anda memerlukan lebih banyak storan, gulung sahaja troli ke meja makan atau ruang tamu anda. Atau letakkan sahaja hidangan ganti anda dan asas memasak pada troli dapur dan panggil sehari.

troli dapur berrgolek - kitchen without cabinets
sumber imej; tastingtable.com


Gunakan Rak untuk Menggantung Mug

Tiada ruang untuk menyimpan mug anda? Gantungkannya di atas rak yang selesa. Jika anda tidak menggunakan rak cawan kopi, gunakan rak kot kayu atau bar tuala bergaya dengan cangkuk padat. Mata bonus jika anda boleh membina ruang yang cukup untuk sudut sarapan di bawah paparan cawan anda. Ini kelihatan hebat di rumah minimalis, dan ia bersedia untuk menekankan perkara menarik yang telah anda pilih untuk digunakan di dapur anda. Anda akan membina rupa yang cantik dan menambah kehangatan pada dapur anda bergantung pada bahan yang anda pilih untuk kaunter anda.

rak penggantung mug deko dapur tanpa kabinet - kitchen without cabinets
sumber imej; minipricestorage.com


Tambahkan Storan ke Pulau Dapur anda

Anda perlu melibatkan diri pada petang Sabtu untuk mengumpulkan kit anda dan membina pulau dapur. Walau bagaimanapun, anda akan gembira kerana mempunyai pulau dapur serba boleh dengan banyak ruang penyimpanan untuk makanan, tuala, papan pemotong, peralatan perak dan sebagainya. Selain mudah alih, pulau serbaguna ini berfungsi sebagai papan pemotong, yang bermakna anda juga mendapat ruang atas meja tambahan! Fungsi tertentu troli dapur/pulau direka bentuk secara jelas untuk meningkatkan kepelbagaian dan menjadikannya lebih mesra pengguna.

idea dapur tanpa kabinet - kitchen without cabinets
sumber imej; id.pinterest.com


Simpan Pinggan Pinggan di Rak Buku

Rak buku ialah sepupu tidak rasmi kabinet cina berpanel kaca yang canggih. Rak buku berbilang rak boleh memuatkan pelbagai jenis hidangan dengan selesa, serta barangan tambahan seperti buku masakan, balang bahan masakan dan papan pemotong. Ini adalah pilihan yang sesuai untuk seseorang yang mencari storan dapur dan tidak mempunyai belanjawan yang besar, kerana mudah untuk menjejaki rak buku pada pelbagai kadar. Anda boleh menaik taraf rak buku anda dengan cepat jika anda ingin menukar warna cat. Rak buku sangat serba boleh, membolehkan anda menggunakan pelbagai baldi, bakul atau rak terbuka.

contoh dapur tanpa kabinet - kitchen without cabinets
sumber imej; pexels.com

Maksimumkan ruang laci

Jika dapur anda tidak mempunyai kabinet, laci adalah faktor penebus anda. Mereka menutupi peralatan memasak anda yang tidak sedap tetapi diperlukan (seperti pemerah sitrus dan pelembut daging) dan menjadikan segala-galanya boleh diakses. Kunci kepada laci yang teratur adalah untuk meraih faedah setiap inci bilik yang ada. Bagaimana mungkin? Gunakan tong susun dan pembahagi laci. Selain memastikan laci anda tersusun dengan sangat baik, tong storan mini ialah cara terbaik untuk mencipta ruang storan tambahan di dapur yang sesak.

laci meja dapur untuk dapur tanpa kabinet - kitchen without cabinets
sumber imej; americanstandard.ca

Simpan Makanan dalam Bakul di Kaunter

Kekurangan ruang untuk menyembunyikan makanan dan bahan masakan anda? Paparkan mereka. Beli satu set balang yang serupa dan simpan dengan bijirin, tepung, kekacang, kacang, gula dan pasta segar. Dapatkan wayar berkelas atau bakul rotan, tutup bahagian dalam dengan kain, dan isi dengan bahan makanan kegemaran anda. Bakul adalah elegan dan boleh diubah jika anda ingin menambah baik rupa dapur anda tanpa perlu menggantikan bahagian atas meja yang mengecat dinding. Bergantung pada jenis bakul yang anda miliki, anda akan dapat membersihkannya atau membasuhnya supaya anda tahu tidak benar-benar perlu berfikir tentang ia menjadi kotor atau bernoda. Anda boleh mendapatkan beberapa rak terbuka dengan memotong satu atau dua bakul tanpa perlu komited sepenuhnya dengan rupa ini.

bakul kaunter dapur untuk dapur tanpa kabinet - kitchen without cabinets
sumber imej; pexels.com


Rak Terbuka

Jika anda diselaraskan dengan baik, tetapi hidangan anda bukan sahaja bernilai dipaparkan, rak terbuka masih menjadi pilihan. Gunakan bakul untuk menyusun apa-apa produk yang mungkin tidak sedap dipandang mata, bersama-sama dengan bahan makanan yang anda ingin simpan mudah tetapi dirahsiakan. Rak terbuka jauh lebih murah untuk dibeli daripada kabinet standard, yang sesuai jika anda mempunyai bajet. Mereka menjadikan memasak sangat mudah, kerana apa sahaja yang anda perlukan tersedia dengan mudah.

rak terbuka hiasan dapur tanpa kabinet - minimalist kitchen design
sumber imej; tomkadleckia.com


Wire Mesh atau Skrin

Pada hakikatnya, skrin dan dawai boleh menjadi sangat menarik, terutamanya di rumah rumah ladang moden di mana jaringan atau skrin memberikan dapur rasa desa. Jika anda lebih suka pilihan pintu ini, anda harus yakin bahawa akan ada pengudaraan udara di dalam dan sekitar pinggan mangkuk yang telah anda bungkus dalam kabinet anda. Ini boleh membantu mengelakkan acuan atau cendawan jika anda ingin menyimpan hidangan kerana ia masih lembap.

hiasan dapur tanpa kabinet terbaik - kitchen ideas
sumber imej; pinterest.co.uk


Lepaskan barang yang anda tidak perlukan. Kemudian kemaskan barang dapur tambahan anda dan jadualkan pengambilan MakeSpace (pengambilan pertama anda adalah percuma!).

dapur cantik moden tanpa kabinte - kitchen decor ideas
sumber imej; hgtv.com

dapur minimalis moden tanpa kabinet - kitchen decoration
sumber imej; renonation.sg

dapur kecil minimalist moden - kitchen design ideas
sumber imej; homestratosphere.com

rak kayu untuk dapur minimalis - kitchen design
sumber imej; homelane.com

dapur moden tanpa kabinet - kitchen set ideas
sumber imej; decoist.com

Kami akan mengambil segala-galanya dari rumah anda, mengangkutnya ke kemudahan storan terkawal suhu kami yang selamat dan membuat katalog foto dalam talian bagi barangan anda. Berikut adalah contoh petua hiasan dapur tanpa kabinet

Pelajari juga:
Terbaru Lebih lama