20 Idea Kabinet Dapur Minimalis

Hiasan rumah minimalis sering mendapat rap yang buruk, tetapi terdapat perbezaan antara ruang yang dihiasi dengan kekangan dan yang tidak mempunyai watak. Kunci untuk menguasai trend ini di kabinet dapur minimalis adalah bereksperimen dengan tekstur dan variasi warna yang halus.

Paling baik, dapur minimalis adalah anggun, canggih dan halus—paling teruk, ia sejuk dan kelihatan tidak lengkap. Ketahui cara mengikut garis halus ini dengan merujuk bahagian dalaman yang menguasai arah aliran. Berikut adalah 20 pelajaran yang kami pelajari daripada yang terbaik.

dapur minimalis
sumber imej; renovationdesigngroup.com


01/20 Pilih Arang atau Navy Habis Black

Palet warna monokromatik tidak terhad kepada hitam dan putih. Dapur terkawal oleh firma Catherine Kwong Design yang berpangkalan di San Francisco ini menunjukkan arang matte menambah kedalaman dan minat. Gubahan bunga, dipamerkan dalam pasu gelap dan karya seni berbingkai menambah variasi halus pada tema arang dan putih.

Kabinet Dapur Minimalis Navy
sumber imej; mydomaine.com


02/20 Pilih Bahan Semula Jadi Yang Membuat Kenyataan

Dapur minimalis selalunya menampilkan bahan semula jadi, seperti marmar, yang menawarkan warna dan tekstur yang unik. Ruang yang menakjubkan oleh Elizabeth Roberts Architects ini menandakan semua kotak. Di dapur minimalis ini, marmar juga berfungsi sebagai latar belakang bercorak unik untuk kabinet hijau pemburu dan peralatan makan terdedah.

Kabinet Dapur Semula Jadi - Cabinet Kitchen Ideas
sumber imej; elizabethroberts.com


03/20 Lukiskan Pandangan Dengan Candelier Kenyataan

Jika dapur anda yang telah diubah suai kelihatan agak terang dan belum siap, pertimbangkan pencahayaan pernyataan. Candelier arca ini diterangi oleh tingkap dari lantai ke siling. Rawatan tingkap yang ringkas namun bercorak menambahkan sedikit gaya tambahan sambil tetap bersahaja.

Idea Kabinet Dapur Minimalis - Cabinet Kitchen Ideas
sumber imej; brownstoner.com

04/20 Peluk Ruang Kosong

Pereka bentuk konvensional mungkin berusaha untuk mengisi dinding kosong ini dengan rak dan storan terbuka, tetapi minimalis tahu bahawa ketiadaan boleh menjadi indah juga. Foto berbingkai tunggal yang diapit di antara dua lampu tugas yang boleh ditarik balik adalah elemen yang menarik pada dinding yang sebaliknya telanjang. Candelier pernyataan di atas meja makan menggemakan suasana minimalis dapur yang lain.

Kabinet Dapur Minimalis - Minimalist Kitchen Cabinet Design
sumber imej; ecc.co.nz


05/20 Gantung Seni untuk Menambah Cetusan Perwatakan

Dapur sejuk oleh firma reka bentuk BHDM ini membuktikan bahawa seni memang ada di dapur. Galeri seni dinding mungkin terasa seperti banyak perkara yang berlaku, tetapi yang ini kelihatan anggun dalam bingkai yang sama. Dan pasu botani burgundy menambah jumlah drama yang tepat.

Design Kabinet Dapur Minimalis - Minimalist Kitchen Cabinet Design
sumber imej; bobbyberk.com


06/20 Tambah Warna dan Tekstur Dengan Pasu Kehijauan

Dapur yang anggun dan dikupas belakang menyediakan pangkalan yang ideal untuk menambah aksesori. Pasu ringkas dengan kehijauan menghijau menambah ketinggian dan minat visual. Kami juga suka bahawa bangku bar kayu menambah kesinambungan dalam bahan semula jadi di dapur Becca Interiors ini.

Design Kabinet Dapur Minimalis Putih - White Kitchen Cabinet Design
sumber imej; beccainteriors.com


07/20 Edit Item pada Paparan

Dapur minimalis terbaik menyimpan meja dan rak terbuka tanpa kekacauan. Pilih mangkuk arca dan gelas yang menambah bentuk menarik pada ruang, seperti mangkuk buah-buahan berbulu atau cawan seramik berbintik-bintik. Kabinet hijau diredam menawarkan warna seragam.

Imej Kabinet Dapur Minimalis - Kitchen Cabinet Design
sumber imej; houseandhome.com


08/20 Main Dengan Perkadaran

Pereka dalaman terbaik membuat keputusan berdasarkan perasaan hati daripada cuba memecahkan formula untuk bilik "sempurna". Rumah Saint-Sulpice oleh Jean Charles Tomas ini membuktikan bahawa ketidakseimbangan dan perkadaran yang condong juga boleh menjadi cantik. Menyusun barang-barang praktikal seperti perasa dan papan pemotong dalam sketsa yang bernas dan bukannya mengelompokkan semuanya bersama-sama—dan mencipta kekacauan visual—memberi mata tempat yang jelas untuk mendarat.

Contoh Kabinet Dapur Minimalis - Kitchen Cabinet Design
sumber imej; jeancharlestomas.com

Pelajari juga: 23+ Gambar Kabinet Dapur Terbaik

09/20 Pertimbangkan Reka Letak dan Aliran

Dapur sederhana berfungsi dengan baik di rumah dengan susun atur terbuka, kerana ia tidak menjejaskan bilik lain. Dapur pelan terbuka yang tenang ini mencipta latar belakang neutral untuk butiran reka bentuk seperti lampu loket, hiasan dinding dan kabinet kaca terdedah. Bunga-bunga atau mangkuk buah yang diletakkan dengan baik adalah menyenangkan dari segi estetika tanpa terlalu mengganggu.

Ide Kabinet Dapur Minimalis - Kitchen Cabinet Design
sumber imej; rikkisnyder.com

10/20 Pilih Storan Tersembunyi Di Atas Rak Terbuka

Penyimpanan adalah satu kemestian jika anda ingin memastikan dapur anda kemas. Ruang serba putih ini menawarkan ruang almari yang luas, jadi hanya alat memasak berwarna-warni terpilih yang ditinggalkan dipamerkan. Jika storan menjadi isu, uji dengan mengumpulkan, menyatukan atau menyusun semula item untuk mencari aliran dapur yang sesuai untuk anda.

Ide Kabinet Dapur Terbaik - Kitchen Cabinet Design
sumber imej; remodelista.com


PETUA CEPAT

Pilihan storan tersembunyi lain yang perlu dipertimbangkan ialah tong sampah, bakul dan pilihan storan bergolek yang anggun yang boleh tersangkut daripada pandangan di mana-mana sahaja anda mempunyai ruang.


11/20 Pilih Perkakas Berkualiti

Ya, dapur pejabat boleh bergaya. Penggalian Sydney terhadap usahawan kecantikan Australia Eleanor Pendleton menunjukkan kepada kita bagaimana ia dilakukan. Pilih peralatan berkualiti dan direka dengan baik seperti peti sejuk Smeg ini untuk membuat kenyataan, tidak kira saiz dapur anda.

Ide Kabinet Dapur Terkini - Kitchen Cabinet Design
sumber imej; id.pinterest.com


12/20 Seimbangkan Hiasan Gelap Dengan Cahaya Semulajadi

Bimbang dapur anda akan terasa kecil dan sempit jika anda memilih cat gelap atau lampu loket? Dapur ini mengelakkan kedua-dua perangkap terima kasih kepada banyak cahaya semula jadi. Jika ruang anda tidak dilengkapi dengan tingkap unjur besar seperti ini, pilih rawatan tingkap yang terang atau cerah untuk membantu menapis cahaya, atau letakkan beberapa cermin secara strategik di tempat yang akan memantulkan lebih banyak cahaya ke dapur anda.

Desain Kabinet Dapur - Kitchen Cabinet Design
sumber imej; remodelista.com


13/20 Pastikan Perkakasan pada Minimum

Pereka dalaman minimalis mempersoalkan keperluan untuk setiap item, termasuk perkakasan. Ambil petunjuk dari kayu berambut perang ini dapur dan pilih almari dengan lekukan daripada tarikan laci. Permukaan yang kemas melengkapkan rupa yang terkawal.

Desain Kabinet Dapur - Kitchen Cabinet Ideas
sumber imej; gemstonecorp.com


14/20 Tambah Kehangatan Dengan Keran Loyang

Berikan keperibadian dapur anda dengan menambahkan butiran logam campuran. Dapur rekaan Desiree Burns Interiors ini menampilkan lekapan tembaga, dan laci dan kabinet yang gelap dan anggun untuk menambah minat visual sambil mengekalkan rupa yang diperkemas. Pelari bercorak biru menambah pop warna.

Desain Kabinet Dapur Terkini - Kitchen Cabinet Ideas
sumber imej; mydomaine.com


15/20 Padankan Meja Anda Dengan Splash Belakang Anda

Countertop dan backsplash yang sepadan akan mengikat dapur bersama-sama. Dapur ini pergi lebih jauh dengan memilih lampu loket kubah dalam warna yang sama. Dan, tiada apa yang kelihatan bersih dan segar seperti kerja cat putih.

Desain Kabinet Dapur Simple - Kitchen Cabinet Ideas
sumber imej; thespruce.com


16/20 Pilih Beberapa Butiran yang Menarik

Dianyam ke dalam palet warna hitam-putih dapur ini adalah beberapa corak dan tekstur berbeza yang mencampurkan visual dalam dapur rekaan Dan Rak ini sambil tetap melakukan pengekangan. Jubin kereta api bawah tanah putih dan kombo grout gelap, bangku bar bercorak upholsteri dan pasu kehijauan adalah tepat. Perkakasan siap tembaga menambah sentuhan halus glam terhadap kabinet gelap.

Minimalist Kabinet Dapur - Kitchen Cabinet Ideas
sumber imej; bentwoodkitchens.com


17/20 Menggabungkan Barangan Praktikal sebagai Hiasan

Jika anda perlu menyimpan barang-barang di atas meja tetapi sedang berusaha untuk dapur minimalis pada masa yang sama, sediakan barangan praktikal seperti bekas perasa, papan pemotong dan barangan lain yang memainkan peranan sebagai hiasan juga. Dalam dapur reka bentuk dalaman Christina Kim ini, buku masakan bertindan dan tumbuhan pasu melengkapkan vignet, manakala papan pemotong bersandar pada penggoncang garam dan lada lada. Pelari dalam bahan semula jadi seperti jut menyekat ruang dengan tekstur konservatif.

Kabinet Dapur Ringkas - Kitchen Cabinet Ideas
sumber imej; christinakiminteriordesign.com


18/20 Pilih Warna dalam Keluarga Warna yang Sama

Sama ada anda memilih warna neutral berkrim atau rona permata yang lebih berani, mengekalkan hiasan dalam keluarga warna yang sama akan memberikan dapur minimalis rupa yang padat. Sebagai contoh, dapur ini menampilkan kabinet berwarna putih pudar dan hiasan berwarna putih dan kelabu. Bahan semula jadi papan pemotong juga sesuai dengannya.

Contoh Kabinet Dapur Ringkas - Kitchen Cabinet Ideas
sumber imej; kuikenbrothers.com


19/20 Pastikan Rak Terdedah Kemas

Jika anda mempunyai kabinet dan rak yang tembus atau terbuka, pastikan anda menyimpan barang yang tertutup atau terdedah dengan teratur. Susun atau kumpulkan seperti item bersama-sama, dan pastikan bahagian atas meja bersih untuk meminimumkan kekacauan visual.

Petua Deko Kabinet Dapur Ringkas - Kitchen Cabinet Ideas
sumber imej; woodharbor.com


20/20 Berpegang pada Palet Warna Yang Ditakrifkan

Dapur minimalis tidak semestinya monokromatik, tetapi memilih beberapa warna di seluruh ruang akan membantu menentukannya. Kemudian, lapisan dalam beberapa warna aksen untuk melengkapkan rupa.

Petua Deco Kabinet Dapur Ringkas - Kitchen Cabinet Ideas
sumber imej; decorpad.com


Berikut di atas adalah contoh untuk mencantikkan kabinet dapur minimalis anda. selamat menghias dan semoga dapur anda kelihatan lebih cantik dan selesa.

Pelajari juga:
Terbaru Lebih lama