Dapur Minimalis Modern Cantik (20 Ideas)

Hiasan rumah minimalis sering mendapat rap yang buruk, tetapi terdapat perbezaan antara ruang yang dihiasi dengan kekangan dan yang tidak mempunyai watak. Kunci untuk menguasai trend ini di dapur adalah bereksperimen dengan tekstur dan variasi warna yang halus.

dapur minimalis moden cantik - beautiful minimalist modern kitchen
sumber imej; renovationdesigngroup.com

Paling baik, dapur minimalis adalah anggun, canggih dan halus—paling teruk, ia sejuk dan kelihatan tidak lengkap. Ketahui cara untuk mengikut garis halus ini dengan merujuk bahagian dalaman yang menguasai arah aliran. Berikut adalah 20 pelajaran yang kami pelajari daripada yang terbaik menjadikan dapur minimalis modern cantik


1/20 Pilih Arang atau Navy Atas Hitam

interior dapur cantik modern minimalis Arang atau Navy Atas Hitam - beautiful modern minimalist kitchen interior Charcoal or Navy on Black
sumber imej; housebeautiful.comPalet warna monokromatik tidak terhad kepada hitam dan putih. Dapur terkawal oleh firma Catherine Kwong Design yang berpangkalan di San Francisco ini menunjukkan arang matte menambah kedalaman dan minat. Gubahan bunga, dipamerkan dalam pasu gelap dan karya seni berbingkai menambah variasi halus pada tema arang dan putih.


2/20 Pilih Bahan Semula Jadi Yang Membuat Kenyataan

interior  Bahan Semula Jadi untuk dapur cantik modern minimalis - Interior Natural Materials for a beautiful modern minimalist kitchen
sumber imej; elizabethroberts.comDapur minimalis selalunya menampilkan bahan semula jadi, seperti marmar, yang menawarkan warna dan tekstur yang unik. Ruang yang menakjubkan oleh Elizabeth Roberts Architects ini menandakan semua kotak. Di dapur minimalis ini, marmar juga berfungsi sebagai latar belakang bercorak unik untuk kabinet hijau pemburu dan peralatan makan terdedah.


3/20 Lukiskan Pandangan Dengan Candelier Kenyataan

Candelier Kenyataan untuk dapur cantik modern minimalis - Statement chandelier for a beautiful modern minimalist kitchen
sumber imej; brownstoner.com

Jika dapur anda yang telah diubah suai kelihatan agak jelas dan belum siap, pertimbangkan pencahayaan pernyataan. Candelier arca ini diterangi oleh tingkap dari lantai ke siling. Rawatan tingkap yang ringkas namun bercorak menambahkan sedikit gaya tambahan sambil tetap bersahaja.


4/20 Peluk Ruang Kosong

peluk ruang kosong dapur cantik modern minimalis - embrace the empty space of a beautiful, modern, minimalist kitchen
sumber imej; ecc.co.nz

Pereka bentuk konvensional mungkin berusaha untuk mengisi dinding kosong ini dengan rak dan storan terbuka, tetapi minimalis tahu bahawa ketiadaan boleh menjadi indah juga. Foto berbingkai tunggal yang diapit di antara dua lampu tugas yang boleh ditarik balik adalah elemen yang menarik pada dinding yang sebaliknya telanjang. Candelier penyataan di atas meja makan menggemakan suasana dapur minimalis modern cantik.


5/20 Gantung Seni untuk Menambah Cetusan Perwatakan

sebuah seni di dapur cantik modern minimalis - an art in a beautiful modern minimalist kitchen
sumber imej; bobbyberk.comDapur sejuk oleh firma reka bentuk BHDM ini membuktikan bahawa seni memang ada di dapur. Galeri seni dinding mungkin terasa seperti banyak perkara yang berlaku, tetapi yang ini kelihatan anggun dalam bingkai yang sama. Dan pasu botani burgundy menambah jumlah drama yang tepat.


6/20 Tambah Warna dan Tekstur Dengan Pasu Kehijauan

Tambah Warna dan Tekstur untuk dapur cantik modern minimalis - Add Color and Texture for a beautiful modern minimalist kitchen
sumber imej; beccainteriors.com

Dapur yang anggun dan dikupas menyediakan pangkalan yang ideal untuk menambah aksesori. Pasu ringkas dengan kehijauan menghijau menambah ketinggian dan minat visual. Kami juga menyukai bangku bar kayu menambah kesinambungan dalam bahan semula jadi di dapur Becca Interiors ini.


7/20 Edit Item pada Paparan

item pada paparan dapur cantik modern minimalis - item on the display of a beautiful modern minimalist kitchen
sumber imej; houseandhome.com


Dapur minimalis terbaik menyimpan meja dan rak terbuka tanpa bersepah. Pilih mangkuk arca dan gelas yang menambah bentuk menarik pada ruang, seperti mangkuk buah-buahan berbulu atau cawan seramik berbintik-bintik. Kabinet hijau diredam menawarkan warna seragam.


8/20 Main Dengan Perkadaran

main dengan perkadaran untuk membuat dapur cantik modern minimalis - play with proportions to create a beautiful modern minimalist kitchen
sumber imej; jeancharlestomas.com

Pereka dalaman terbaik membuat keputusan berdasarkan perasaan hati daripada cuba memecahkan formula untuk bilik "sempurna". Rumah Saint-Sulpice oleh Jean Charles Tomas ini membuktikan bahawa ketidakseimbangan dan perkadaran yang condong juga boleh menjadi cantik. Menyusun item praktikal seperti perasa dan papan pemotong dalam sketsa yang bernas dan bukannya mengelompokkan semuanya bersama-sama—dan mencipta kekusutan visual—memberi mata tempat yang jelas untuk mendarat.


9/20 Pertimbangkan Reka Letak dan Aliran

Reka Letak dan Aliran untuk membuat dapur cantik modern minimalis - Layout and Flow to create a beautiful modern minimalist kitchen
sumber imej; rikkisnyder.com


Dapur sederhana berfungsi dengan baik di rumah dengan susun atur terbuka, kerana ia tidak menjejaskan bilik lain. Dapur pelan terbuka yang tenang ini mencipta latar belakang neutral untuk butiran reka bentuk seperti lampu loket, hiasan dinding dan kabinet kaca terdedah. Bunga-bungaan yang diletakkan dengan baik atau mangkuk buah-buahan adalah menyenangkan dari segi estetika tanpa terlalu mengganggu.


10/20 Pilih Storan Tersembunyi Di Atas Rak Terbuka

Storan Tersembunyi Di Atas Rak Terbuka Dapur minimalis - Hidden Storage Above Open Shelves Minimalist Kitchen
sumber imej; remodelista.com


Penyimpanan adalah satu kemestian jika anda ingin memastikan dapur anda kemas. Ruang serba putih ini menawarkan ruang almari yang luas, jadi hanya alat memasak berwarna-warni terpilih yang ditinggalkan dipamerkan. Jika storan adalah satu isu, percubaan dengan mengumpulkan, menyatukan atau menyusun semula item untuk mencari aliran dapur yang sesuai untuk anda. Masih perlu ide dapur minimalis modern cantik? semak hingga akhir!


PETUA CEPAT

Pilihan storan tersembunyi lain yang perlu dipertimbangkan ialah tong sampah, bakul dan pilihan storan bergolek yang anggun yang boleh tersangkut daripada pandangan di mana-mana sahaja anda mempunyai ruang.


11/20 Pilih Perkakas Berkualiti

perkakas berkualiti untuk dapur minimalis - quality appliances for the minimalist kitchen
sumber imej; id.pinterest.com


Ya, dapur pejabat boleh bergaya. Penggalian Sydney terhadap usahawan kecantikan Australia Eleanor Pendleton menunjukkan kepada kita bagaimana ia dilakukan. Pilih peralatan berkualiti dan direka dengan baik seperti peti sejuk ini untuk membuat kenyataan, tidak kira saiz dapur anda.


12/20 Seimbangkan Hiasan Gelap Dengan Cahaya Semulajadi

desain Cahaya Semulajadi untuk dapur minimalis moden cantik - Natural Light design for a beautiful modern minimalist kitchen
sumber imej; remodelista.com


Bimbang dapur anda akan terasa kecil dan sempit jika anda memilih cat gelap atau lampu loket? Dapur ini mengelakkan kedua-dua perangkap terima kasih kepada banyak cahaya semula jadi. Jika ruang anda tidak dilengkapi dengan tingkap unjur besar seperti ini, pilih rawatan tingkap yang terang atau cerah untuk membantu menapis cahaya, atau letakkan beberapa cermin secara strategik di tempat yang akan memantulkan lebih banyak cahaya ke dapur anda.


13/20 Pastikan Perkakasan pada Minimum

reka bentuk yang mengutamakan minimalism untuk dapur minimalis moden yang cantik - minimalist design for a beautiful modern minimalist kitchen
sumber imej; gemstonecorp.com

Pereka dalaman minimalis mempersoalkan keperluan untuk setiap item, termasuk perkakasan. Ambil petunjuk dari dapur kayu berambut perang ini dan pilih almari dengan lekukan dan bukannya tarikan laci. Permukaan yang kemas melengkapkan rupa terkawal.


14/20 Tambah Kehangatan Dengan Keran Loyang

permaidani untuk dapur minimalis moden cantik - carpet for a beautiful modern minimalist kitchen
sumber imej; jillianlare.com


Berikan keperibadian dapur anda dengan menambahkan butiran logam campuran. Dapur rekaan Desiree Burns Interiors ini menampilkan lekapan tembaga, dan laci dan kabinet yang gelap dan anggun untuk menambah minat visual sambil mengekalkan rupa yang diperkemas. Pelari bercorak biru menambah pop warna.


15/20 Padankan Meja Anda Dengan Renjisan Belakang Anda

dapur minimalis moden cantik elegan hitam putih - modern minimalist kitchen beautiful elegant black and white
sumber imej; decoist.com

Kaunter atas dan renjisan belakang yang sepadan akan mengikat dapur bersama-sama. Dapur ini pergi lebih jauh dengan memilih lampu loket berkubah dalam warna yang sama. Dan, tiada apa-apa yang kelihatan bersih dan segar seperti kerja cat putih.


16/20 Pilih Beberapa Butiran yang Menarik

perincian yang menarik untuk dapur minimalis moden - An interesting detail for a modern minimalist kitchen
sumber imej; aspiremetro.com

Dianyam ke dalam palet warna hitam-putih dapur ini adalah beberapa corak dan tekstur berbeza yang mencampurkan visual dalam dapur rekaan Dan Rak ini sambil tetap melakukan pengekangan. Jubin kereta api bawah tanah putih dan kombo grout gelap, bangku bar bercorak upholsteri dan pasu kehijauan adalah tepat. Perkakasan siap tembaga menambah sentuhan halus glam terhadap kabinet gelap.


17/20 Menggabungkan Barangan Praktikal sebagai Hiasan

barangan semula jadi untuk dapur minimalis moden - natural goods for the modern minimalist kitchen
sumber imej; christinakiminteriordesign.com

Jika anda perlu menyimpan barang-barang di atas kaunter tetapi sedang berusaha untuk dapur minimalis pada masa yang sama, sediakan barangan praktikal seperti bekas perasa, papan pemotong dan barangan lain yang memainkan peranan sebagai hiasan juga. Dalam dapur reka bentuk dalaman Christina Kim ini, buku masakan bertindan dan tumbuhan pasu melengkapkan vignet, manakala papan pemotong bersandar pada penggoncang garam dan lada lada. Pelari dalam bahan semula jadi seperti jut menyekat ruang dengan tekstur konservatif.


18/20 Pilih Warna dalam Keluarga Warna yang Sama

peralatan dapur warna sama untuk dapur minimalis moden - same color kitchen appliances for a modern minimalist kitchen
sumber imej; 378wea.com

Sama ada anda memilih warna neutral berkrim atau rona permata yang lebih berani, mengekalkan hiasan dalam keluarga warna yang sama akan memberikan dapur minimalis rupa yang padat. Sebagai contoh, dapur ini menampilkan kabinet berwarna putih pudar dan hiasan putih dan kelabu muncul. Bahan semula jadi papan pemotong juga sesuai dengannya.


19/20 Pastikan Rak Terdedah Kemas

kabinet rak dapur minimalis moden - modern minimalist kitchen shelf
sumber imej; houzz.com

Jika anda mempunyai kabinet dan rak yang tembus atau terbuka, pastikan anda menyimpan barang yang tertutup atau terdedah dengan teratur. Susun atau kumpulkan seperti item bersama-sama, dan pastikan bahagian atas meja bersih untuk meminimumkan kekacauan visual.


20/20 Berpegang pada Palet Warna Yang Ditakrifkan

beautiful color palette modern minimalist kitchen
sumber imej; decorpad.com

Dapur minimalis tidak semestinya monokromatik, tetapi memilih beberapa warna di seluruh ruang akan membantu menentukannya. Kemudian, lapisan dalam beberapa warna aksen untuk melengkapkan rupa.

Berikut adalah contoh reka bentuk Dapur Minimalis Modern Cantik yang boleh kami sampaikan kepada anda semua untuk menghiasi dapur anda!

Pelajari juga:
Terbaru Lebih lama