Design Bilik Tidur Remaja Perempuan Simple (15+ Imej)

Bilik tidur remaja perempuan yang mencerminkan gaya peribadinya adalah penting. Ia adalah tempat yang dia mungkin menghabiskan banyak masanya dan selalunya satu-satunya kawasan yang benar-benar boleh dia tuntut sebagai miliknya—mempunyai beberapa pemerintahan bebas untuk melakukannya sesuka hati. Jika anda ingin membantu mencipta design bilik tidur remaja perempuan simple, lihat beberapa bilik tidur kegemaran kami oleh pereka untuk mendapatkan inspirasi bilik tidur remaja yang serius.

Design Bilik Tidur Remaja Perempuan Simple

Daripada kemas kini mudah seperti memasang candelier penyata kepada menambah ruang meja terbina dalam dengan storan yang mencukupi, anda pasti akan menemui satu atau dua idea yang akan mengubah sepenuhnya ruangnya—dengan cara yang anda berdua suka dan dia juga akan berkembang menjadi!

bilik tidur perempuan neutral kasual - casual neutral girls bedroom
sumber imej; mallyskokdesign.com

1. Pilih Kepala Katil yang Menyeronokkan

butiran glamor dan bilik tidur perempuan mewah - glamorous details and luxurious girl's bedroom
sumber imej; mydomaine.com


Kepala katil boleh memberikan mana-mana bilik tidur faktor wow segera. Kepala katil melengkung padan di tempat persembunyian remaja yang direka oleh Charlotte Lucas ini menambah sentuhan lembut pada keseluruhan bilik. Apatah lagi, palet pemerah pipi, ungu dan pic tidak akan ketinggalan zaman.

Pelajari juga: 50+ Idea Bilik Tidur Anak Perempuan Terbaik

2. Cari Candelier Kenyataan

lampu siling untuk bilik tidur - ceiling lights for bedrooms
sumber imej; yahoo.com

Jangan terlepas pandang lampu siling. Sama ada anda menggunakan kandil pinggir yang lembut—seperti yang dibuat oleh Anthropologie di bilik ini yang direka oleh Regan Baker —atau mencuba sesuatu yang penuh dengan permata untuk kesan dramatik, cahaya yang menonjol akan mencerahkan ruang dan menjadikannya kelihatan lebih digabungkan.

Baca juga: Cat Bilik Tidur Warna Pastel (40+ Imej)

3. Pasang Kerusi Gantung

kerusi gantung rotan untuk bilik tidur - Design Bilik Tidur Remaja Perempuan Simple
sumber imej; decorpad.com

Jika terdapat sudut bilik tidur yang anda tidak tahu hendak buat apa, pasang kerusi gantung seperti yang dilakukan oleh firma reka bentuk Cuffhome di rumah Los Angeles ini . Tambah selimut dan bantal yang selesa, dan ia akan menjadi tempat yang sesuai untuk berehat dan membaca buku.

Pelajari juga: Deco Bilik Tidur Kecil Simple

4. Pilih Langsir Berwarna-warni dan Bercorak

warna bercorak untuk bilik tidur perempuan - patterned colors for girls bedroom
sumber imej; hips.hearstapps.com

Untuk pandangan matang tentang trend Barbiecore semasa yang sebenarnya akan bertahan, hiasi tingkap dengan langsir berwarna-warni bercorak yang menampilkan pop merah jambu. Padankan dengan bingkai katil merah jambu terang untuk ukuran yang baik, seperti yang dilakukan oleh Nicole Dohmen dari Atelier ND Interior di rumah Amsterdam ini .

5. Pilih Kertas Dinding Bunga

kertas dinding bunga untuk bilik tidur kemewahan yang elegan dan indah - floral wallpaper for elegant and beautiful luxury bedroom
sumber imej; leighdunaway.com

Estetika gadis kertas dinding akan sentiasa menjadi gaya yang dicari. Tutup dinding dengan kertas dinding bunga yang terperinci, dan anda akan bermula dengan baik. Mata bonus jika anda memadankan sebarang perabot dengan corak kertas dinding, seperti yang dilakukan oleh pereka Amy Berry dengan tandas biru Perancis di dalam bilik ini .

6. Menggabungkan Storan

katil serta storan untuk bilik tidur moden - beds and storage for the modern bedroom
sumber imej; farmfoodfamily.com

Anda tidak boleh mempunyai terlalu banyak storan. Di dalam bilik tidur oleh Eric Olsen ini, pereka bentuk mencipta katil platform dengan laci penyimpanan dan meja bersambung yang dibina oleh Kabinet H&J. Ia sesuai untuk menyimpan apa sahaja daripada pakaian hingga selimut tambahan.

7. Tambah Ruang Meja Terbina Dalam

Meja Terbina Dalam untuk bilik tidur moden - Built-in desk for the modern bedroom
sumber imej; hearstapps.com

Daripada meletakkan meja di sudut bilik, pertimbangkan untuk membina keseluruhan ruang kerja. Di dalam bilik ini oleh pereka Lucy Harris , laci dan rak terbina dalam menawarkan storan manakala meja konsol menawarkan ruang kerja yang bersih.

8. Biarkan Peralatan Tempat Tidur Menjadi Titik Tumpuan

reka bentuk bilik tidur di loteng - Design Bilik Tidur Remaja Perempuan Simple
sumber imej; housebeautiful.com

Jika anda kurang pada rakaman persegi dan tidak dapat membungkus banyak hiasan ke dalam bilik tidur, melabur dalam peralatan tempat tidur yang merupakan lambang gaya kegemaran anda. Ia boleh termasuk apa sahaja daripada selimut sentimental yang menampilkan fabrik kegemaran anda—serupa dengan yang ada di dalam bilik ini oleh pereka Tom Scheerer —hingga peralatan tempat tidur rumah ladang untuk suasana yang selesa.

9. Fokus pada Perabot Peralihan

hiasan warna emas dan lukisan di atas katil - gold color decorations and paintings on the bed
sumber imej; farmfoodfamily.com

Cipta bilik yang boleh berubah menjadi ruang yang lebih dewasa dengan menggunakan perabot asas dan aksesori yang menyeronokkan. Di dalam bilik tidur ini , pereka Analisse Taft-Gersten menambah peta berbingkai Paris, sconce emas dan beberapa aksen merah jambu yang boleh dikemas kini dengan mudah seiring dengan berlalunya tahun.

10. Komisen Mural Lukisan Tangan

lukisan mural untuk katil bilik tidur - mural painting for bedroom bed
sumber imej; ericolsendesign.com


Mural yang dilukis dengan tangan boleh menambah sentuhan yang benar-benar unik pada mana-mana bilik tidur. "Gadis kami kedua-duanya manis dan lancang, jadi kami mahukan karya seni yang menjadi intipati kedua-duanya," kata pereka Eric Olsen dari mural hati ini oleh James Goldcrown.

11. Buat Dinding Galeri

dinding galeri di dalam bilik tidur - gallery wall in the bedroom
sumber imej; sg.news.yahoo.com

Dinding galeri tidak perlu berasa bosan dan berlebihan. Buat satu menggunakan pelbagai bingkai dalam saiz yang berbeza, seperti yang dilakukan oleh pereka Cortney Novogratz di bilik ini yang dikongsi oleh anak perempuannya yang menampilkan koleksi potret wanita—semua yang ditemui di pasaran lambak. Dan jika anda mahukan lebih kreatif mengambil bahagian di dinding galeri, kami telah membantu anda.

12. Buat Kanopi Bertingkat

kanopi bertingkat untuk katil perempuan - tiered canopy for girls bed
sumber imej; curatedinterior.com

Kanopi bukan sahaja untuk kanak-kanak perempuan. Pandangan termenung boleh dengan mudah dinaikkan. Di sini, pereka Mally Skok menyuruh tukang upholsteri mencipta kanopi dua sisi yang disarungkan pada cincin di atas kepala. Ia elegan dan membuatkan bilik berasa lebih selesa.

13. Tingkatkan Privasi

bilik tidur yang mengutamakan privasi - a bedroom that prioritizes privacy
sumber imej; wsj.com

Untuk privasi tambahan di dalam bilik bujang atau berkongsi, tambahkan langsir pada katil empat tiang. Kain tipis seperti yang terdapat di dalam bilik tidur ini oleh Heather Hilliard Design masih boleh membenarkan cahaya semula jadi masuk. Atau pertimbangkan fabrik pemadaman untuk menghalang sebarang sinar yang tidak diingini untuk tidur yang lebih lena.

14. Cuba Skim Warna Cerah

warna terang dan cantik untuk bilik tidur - bright and beautiful colors for the bedroom
sumber imej; id.pinterest.com

Untuk suasana yang meriah, pilih skema warna yang terang. Di bilik tidur Manhattan ini , pereka Nick Olsen memakai warna biru, merah jambu dan oren. Pastikan anda menambah kertas dinding berwarna-warni bercorak pada siling untuk sentuhan yang menyeronokkan dan tidak dijangka.

15. Jadikan Ia Merah Jambu Lembut

bilik tidur gadis remaja yang cantik dan elegan - beautiful and elegant teenage girls bedroom
sumber imej; housebeautiful.com

Bilik dengan kot asas merah jambu lembut—sama ada melalui permaidani, kertas dinding atau cat—boleh disolek dengan mudah pada sebarang umur. "Pertembungan adalah menyeronokkan, dan membaling corak bersama-sama adalah mudah," kata pereka Fawn Galli dari bilik tidur yang ceria ini.

Mural Bunga Liar Langit Tradisional atau Dapat Dilepas untuk bilik tidur - Traditional or Removable Sky Wildflower Mural for bedroom
sumber imej; in.pinterest.com

Jika anda sedang mencari beberapa idea bilik tidur gadis remaja yang sangat bergaya, maka kami sedia membantu anda. Mencipta ruang yang bergaya, kreatif dan menyeronokkan untuk anak remaja anda untuk melepak, bekerja dan melarikan diri bukanlah tugas yang paling mudah - bilik ini perlu bekerja keras dan mempunyai banyak wajah.

Tetapi kami telah mengambil inspirasi daripada rumah pereka yang paling hebat dan remaja mereka, daripada dalaman liar pereka fesyen Matthew Williamson dan rumah desa Alice Temperley yang sejuk kepada bilik tidur anak ayam Daisy Lowe dan Pearl Lowe, jadi terdapat banyak di sini untuk mendapatkan anda dan anak perempuan anda bermula dengan mereka bentuk bilik tidur idamannya...

bilik tidur dengan rak mainan - bedroom with toy shelf
sumber imej; housebeautiful.com


Apabila datang untuk menghias semula bilik tidur remaja anda, tanya diri anda apa yang mereka mahukan. Atau lebih baik lagi, libatkan dia dengan proses itu, biarkan dia membaca galeri bersama anda, buat papan Pinterest dan senarai hajat, mungkin juga...seronok?

Kebanyakan remaja hanya mahu menjadi dewasa, mereka mendambakan kemerdekaan mereka, dan mereka tidak berasa seperti kanak-kanak lagi. Mereka mungkin sudah muak dengan katil bujang dan pelekat dinding yang aneh. Dan mereka mungkin akan mengimpikan bilik tidur yang kelihatan lebih seperti bilik tidur utama. Oleh itu, inspirasi untuk Design Bilik Tidur Remaja Perempuan Simple harus datang lebih daripada sudut bilik tidur utama daripada sudut bilik kanak-kanak.

Pelajari juga:
Terbaru Lebih lama